Топ вести
19.01.2021 - Социални кухни осигуряват храна на 630 възрастни и 250 деца в Монтана(Снимки)
19.01.2021 - Борисов: С 3,7 млн. лв. незабавно ще подпомогнем общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столична община
19.01.2021 - Готов е сертификът за ваксинация срещу COVID-19
19.01.2021 - Задържаха шофьор на ГКПП Видин-Калафат за незаконно пренасяне на наркотично вещество (Снимки)
19.01.2021 - Над 680 души с коронавирус са на домашно лечение в област Враца
19.01.2021 - Премиерът: Приемането на България в Агенцията за ядрена енергия на ОИСР е оценка за огромната свършена работа
19.01.2021 - 1535 лв. става най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище
19.01.2021 - Влак помете товарен автомобил на неохраняем жп. прелез край Враца
19.01.2021 - Мъж под карантина от Монтанско обиколи три града и едно село
19.01.2021 - Откраднаха портмоне с пари и банкови карти за над 2000 лв. на дядо от Монтана
Кметът на Видин е избран за член на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район(Снимки)

Кметът на Видин е избран за член на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район(Снимки)

Това стана на среща, проведена на 17 септември, в София и организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

На форума пред кметовете на общините от Северозападен район, на която е участвал кметът на Община Видин и председателят на Общински съвет-Видин Генади Велков, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ Деница Николова е представила новия регионален подход и интегрираните териториални инвестиции за бъдещия програмен период 2021-2027 г. Към общините от Северозападна и Северна централна България е предвидено да бъде насочен сериозен финансов ресурс от новите европейски фондове по новата Оперативна програма „Развитие на регионите“, информират от Община Видин.

Обособен клъстерен бюджет в рамките на приоритетна ос за градско развитие е насочен за градовете Видин и Плевен. Целта е да се постигне икономическо въздействие, развитие на територията и подкрепа на качеството на живот, икономически ръст и увеличаване на доходите на местно ниво.

В рамките на срещата са били избрани и представителите на общините в Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северозападен район и техните заместници. За представители на област Видин са избрани кметът на Видин Цветан Ценков и кметът на Ружинци Александър Александров. Техни заместници са Борис Николов, кмет на община Белоградчик и Анжело Добричов, кмет на община Чупрене.

От област Враца – кметът на Враца Калин Каменов и Маринела Николова, кмет на община Козлодуй. Право да ги заместват в работата на РСР ще имат Иво Цветков, кмет на Бяла Слатина и Владимир Христов, председател на Общински съвет-Враца.

Кметовете на Монтана-Златко Живков и на Георги Дамяново-Нина Петкова представляват област Монтана. За техни заместници са определени Георги Гаврилов, кмет на община Лом и Георги Георгиев, кмет на община Якимово.

Заместник-министър Николова е провела и обучение на избраните представители на общините от района в Регионалния съвет за развитие.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder