Алфа Лео клуб Видин се включи в отбелязването на Световния ден на белите дробове(Видео)

Алфа Лео клуб Видин се включи в отбелязването на Световния ден на белите дробове(Видео)

Алфа Лео клуб Видин е младежка организация, която осъществява различни благотворителни каузи и акции. Изпълнявайки своята мисия, и тази година младежите осъществиха инициативи, с които отбелязаха Световния ден на белите дробове – 25 септември. Младите „лъвчета“ организираха флашмоб, с който призоваха: „Заедно за здрави бели дробове“. Своята акция те проведоха пред пейка в началото на „Крайдунавския парк“, която за втора поредна година реновираха и боядисаха в синьо – цвета не белите дробове.

Младежите също така довършиха и своя проект „Купи мартеница, помогни да засадим дърво“. Идеята на клуба била със събраните пари да бъдат засадени дръвчета в Крайдунавския парк, като това трябвало да се случи още в началото на годината, но заради епидемиологичната обстановка реализацията се отложила.

„Правим днес това, защото все пак дърветата са също символ на въздуха, белите дробове също“, каза Моника Кръстева.

Така в „Лайънс гората“ във видинския парк вече са засадени 15 кедъра.

„Решихме да засадим дървета, защото миналото лято с наши връстници, заедно с помощта на лайънс-членовете, засадихме борчета, обаче голяма част от тях бяха откраднати, други не успяха да се хванат. Имаше проблеми и просто ние решихме това да ни е каузата и да ги възстановим“, обясни младата дама.

Моника отправи призив новозасадените дръвчета да бъдат пазени:

„Надяваме се този път да няма такива произшествия, дръвчетата да се запазят, защото все пак влагаме някакви усилия“, сподели президентът на Алфа Лео клуб Видин.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder