Депутатите подкрепиха предложението на „Воля“ да се забрани продажбата на енергийни напитки на деца

Депутатите подкрепиха предложението на „Воля“ да се забрани продажбата на енергийни напитки на деца

ПГ „Воля – българските родолюбци“ поздрави в декларация колегите си народни представители, подкрепили предложенията им за забрана употребата на енергийни напитки и нетютюневи изделия за пушене. Декларацията от парламентарната трибуна представи Полина Цанкова, заместник-председател на ПГ „Воля – българските родолюбци“. Цанкова призова за обединение в защита здравето и живота на българчетата, предаде Novini.bg.

Поводът за декларацията е приемането на първо четене на предлаганите от „Воля“ промени в Закона за здравето и в Закона за закрила на детето. Вчера въпросните текстове са били гласувани на заседание на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

От „Воля“ предлагат с промени в Закона за здравето да се забрани продажбата, закупуването и предоставянето по какъвто и да е начин на енергийни напитки на лица до 18-годишна възраст. С промени в Закона за закрила на детето се предлага да се забрани употребата, продажбата и предлагането, на всички нетютюневи изделия за пушене на лица под 18-годишна възраст.

Полина Цанкова, която е и вносител на промените в Закона за здравето, заяви от парламентарната трибуна, че употребата на енергийни напитки оказва пагубно влияние върху здравето на децата.

Надявам се, че ще се включите активно с предложения между първо и второ четене. Трябва да се обединим и да покажем, че здравето и животът на българчетата са национален приоритет, заяви Цанкова.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder