Откриха новата академична 2020-2021 г. във филиала на РУ „Ангел Кънчев“ във Видин (Снимки)

Откриха новата академична 2020-2021 г. във филиала на РУ „Ангел Кънчев“ във Видин (Снимки)

Днес, 25 септември с тържествена церемония бе открита новата академична 2020-2021 година във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ във Видин.

По традиция тържеството се проведе пред сградата на Професионална техническа гимназия „Васил Левски“. Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил отслужи тържествена света литургия.
Областният управител Момчил Станков бе гост на церемонията.
В своето приветствие той се обърна към студентите, като ги поздрави за избора да се учат, да трупат знания и опит именно тук – в родния Видин. „Учете във филиала ни така, че Видин да се гордее с вас“, каза областният управител. Той отбеляза, че тази учебна година броя на новоприетите студенти е над 160, а общия брои на тези, които се обучават във филиала надхвърля 600, съобщават от Областната администрация.
Приветствие към студентите поднесе също така и зам. кметът на Община Видин Борислава Борисова. В словото тя подчерта: „В днешно време мисията на висшето образование е да дава адекватни знания и умения, да формира креативен дух, базирани на добрата професионална подготовка и научни постижения, такива каквито дава Русенския университет“. Заместник-кметът поздрави първокурсниците и отбеляза, че младите хора са избрали правилния университет и своята бъдеща професия. И отправи пожелание “Бъдете здрави, упорити, силни и амбициозни по пътя на мъдростта и знанието и помнете, че образованието е най-добрата инвестиция на всяко успяло общество, защото то е залог за бъдещето“.
Приветствие поднесе и ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.
От името на първокурсниците приветствие поднесе Ема Величкова.

На откриването на академичната учебна година във Видин присъстваха още заместник областните управители Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев, академичното ръководство на университета, председателят на Общински съвет Видин Генади Велков, секретарят на Община Видин Валери Димитров, началникът на Регионално управление на образованието – Видин Веселка Асенова, директори на училища, представители на държавни институции, студенти, граждани и гости.


Снимки:Областна администрация Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder