Председателят на Народното събрание на посещение във Видин(Снимки)

Председателят на Народното събрание на посещение във Видин(Снимки)

Поводът за посещението на Цвета Караянчева е участието й в церемонията по връчване на дипломите на първия випуск на филиал Видин на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Тържествената церемония ще се осъществи днес от 18:00 часа в крепостта „Баба Вида“.

Кметът на Видин се срещна с Цвета Караянчева. На срещата присъства народният представител Владимир Тошев, областният управител на Област Видин Момчил Станков и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, съобщават от пресслужбата на местната администрация.

Д-р Цветан Ценков изрази радостта си от визитата на високия гост и в знак на уважение подари картина от видински художник със символа на старопрестолния Видин – средновековната крепост „Баба Вида“ и плакет с герба на Видин. Караянчева изказа задоволството си, че посещава нашия град за пореден път и винаги е била приемана радушно. От своя страна тя връчи на кмета плакет с изображението на сградата на Народното събрание.
В разговора кметът изтъкна стратегическото местоположение на Видин спрямо ключови европейски транспортни артерии, което е благоприятна възможност за икономическото развитие на общината и на Северозападния регион. Бе поставена темата и за газифициране на града. Д-р Ценков подчерта, че това може да се осъществи с обединените усилия на държавната и местната власт като по този начин Видин ще заеме полагащото му се място сред иновативните градове в Република България.
След срещата за високия гост бе организирана туристическа обиколка на културно – историческите забележителности.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder