Задържаха стока в нарушение на правата върху интелектуалната собственост на Дунав мост 2

Задържаха стока в нарушение на правата върху интелектуалната собственост на Дунав мост 2

Голямо количество нарязани кутии за цигари с логото на световно известна марка са иззети при съвместни действия на митнически и полицейски служители.

На 18.09.2020 г., около 21 часа, на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат е спрян за проверка на изход от страната товарен автомобил с българска регистрация.
Шофьорът обяснил, че превозва хартия. Митническите служителите установяват, че превозното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг е пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП е организирана последваща проверка в склад на спедиторска фирма във вътрешността на страната. На 19.09.2020 г. служители от служители от отдел Икономическа полиция и от отдел Митническо разследване и разузнаване – Югозападна откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари подготвени за изпращане. Всички опаковки са задържани заради съмнение, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на марката.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder