Топ вести
22.10.2020 - Дни на отворените врати, посветени на екологичните планове и програми на Община Видин
22.10.2020 - България ще бъде включена в световна кампания на WWF и Lime за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете
22.10.2020 - Изложба „Накитът – епоха и култура“ представят в музей „Конака“(Снимки)
22.10.2020 - Борислава Борисова връчи златните медали на първенците в XVII-то Димитровденско математическо състезание(Снимки)
22.10.2020 - Българските граждани в Германия ще могат да напускат страната с изтекли лични документи до края на 2020 г.
22.10.2020 - Още три български града в червения списък на Германия
22.10.2020 - РЗИ-ВИДИН: 3-ма заразени и 3-ма излекувани от Covid-19 в областта за последното денонощие
22.10.2020 - Проф. Кантарджиев препоръча приема на витамин D, като четвърто Д срещу коронавируса
22.10.2020 - Изложба „Дарования“ в Художествена галерия „Никола Петров“(Снимки)
22.10.2020 - Проф. Ангелов: Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията, имаме нужда от помощ
Квартална сцена пристига във Видин

Квартална сцена пристига във Видин

Пътуващият фестивал за изпълнителски изкуства „Квартална сцена“ пристига във Видин.

От 1 до 4 октомври ще се случат театрални представления и детски ателиета. Събитията ще се състоят пред Библиопощата, срещу Телеграфа, а при лошо време в залата на Симфониета, Видин. Входът е свободен!

ПРОГРАМА

1.10. Четвъртък

17:30 „Мишлето”, детски спектакъл на театър „Арт Ленд”
Куклен спектакъл без думи. Четири миниатюри за приключениенията на едно мишле. То научава да споделя с другите, да не се опитва да имитира другите, а да бъде себе си, да бъде с добро сърце и най-важното – да има приятели. Забавно и динамично куклено представление.
Продължителност: 40 мин.

18:30 Творческо телие „Кукли от прежда” с театър „Арт Ленд”
С помощта на математиката, с прежда и метър в ръка децата ще си направят кукла – плод на собственото им въображение. Заниманието ще даде възможност на малчуганите да приложат своите познания по смятане и ще им помогне по забавен начин да придобият нови.
Продължителност: 50 мин.

2.10. Петък

17:30 „Хитрата лисанка”, детски спектакъл на фондация „Арте Вива”
Хитрата Лисанка си живее добре – хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества си от приказка в приказка и … изобщо не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но … „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете с нея пак следите или ще си получи заслуженото?
В драматизацията са включени приказките: „Болен – здрав носи“, „Три хитринки“, „Косе – Босе“, „Врабчето и Лисицата“ и „Вълкът и Лисицата“.
Продължителност: 40 мин.

18:30 Творческо ателие „Куклена ферма” с Малка театрална компания
Зад това странно име се крие умението да превърнеш най-обикновен зеленчук в марионетка – една от най-пленителните театрални кукли. В ателието участниците ще научат как с няколко лесни за изпълнение стъпки, могат да сторят това и ще изработят първите си кукли. Внимание, ателието е само за деца и възрастни, които поне за малко могат да забравят принципа „Не си играй с храната!”.
Продължителност: 50 мин.

3.10. Събота

10:30 „Каквото направи дядо, все е хубаво”, детски спектакъл на Малка театрална компания
Една история за най-хубавото нещо в живота – любовта. „Каквото дядо направи” е спектакъл, предназначен за цялото семейство. В него зрителите ще могат да видят различни видове кукли – естрадни, мимиращи и ипровизирани – което прави представлението още по-пъстро и атрактивно.
Продължителност: 45 мин.

11:30 „Творческа рециклажница”, ателие с Малка театрална компания
В това занимание децата, с помощта на аниматорите, своите родители и най-вече силата на собствената си фантазия, ще изработват кукли и различни театрални реквизити от материали, вече изпълнили основната си функция и предназначени за изхвърляне. Целта на ателието е да представи „ненужните отпадъци”, като потенциален ресурс за игра и развитие на творческото мислене.
Продължителност: 50 мин.

4.10. Неделя

10:30 „Супер отряд “Г.О.Т.И.Н.”, детски спектакъл на театър „Паник Бутон”
Началото е с авторски песни на Константин Кучев – Косьо. Следва детски спектакъл: “Супер отряд “Г.О.Т.И.Н.”, в който две смели деца ще се справят геройски с едно Боклучено Чудовище. А за финал – творческо ателие, вдъхновено от постановката.
Продължителност: 45 мин.

11:30 Творческо ателие за изработка на чудовища с театър „Паник Бутон”
С помощта художник и своето чудесно въображение, децата ще могат да пресътворят персонажите от спектакъла и да си ги отнесат у дома.
Продължителност: 50 мин.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder