Топ вести
22.10.2020 - Дни на отворените врати, посветени на екологичните планове и програми на Община Видин
22.10.2020 - България ще бъде включена в световна кампания на WWF и Lime за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете
22.10.2020 - Изложба „Накитът – епоха и култура“ представят в музей „Конака“(Снимки)
22.10.2020 - Борислава Борисова връчи златните медали на първенците в XVII-то Димитровденско математическо състезание(Снимки)
22.10.2020 - Българските граждани в Германия ще могат да напускат страната с изтекли лични документи до края на 2020 г.
22.10.2020 - Още три български града в червения списък на Германия
22.10.2020 - РЗИ-ВИДИН: 3-ма заразени и 3-ма излекувани от Covid-19 в областта за последното денонощие
22.10.2020 - Проф. Кантарджиев препоръча приема на витамин D, като четвърто Д срещу коронавируса
22.10.2020 - Изложба „Дарования“ в Художествена галерия „Никола Петров“(Снимки)
22.10.2020 - Проф. Ангелов: Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията, имаме нужда от помощ
ОИЦ-Видин проведе работна среща на тема „Възможности за Община Видин по новата ОП „Развитие на регионите 2021-2027 г.“(Снимки)

ОИЦ-Видин проведе работна среща на тема „Възможности за Община Видин по новата ОП „Развитие на регионите 2021-2027 г.“(Снимки)

Вчера, екипът на Областен информационен център-Видин проведе работна среща с предствители на видинската общинска администрация на тема „Възможности за Община Видин по новата Оперативна програма „Развитие на регионите 2021-2027 г.“.

В срещата се включиха заместник-кметът „Европейски политики и инвестиции“ Десислава Тодорова, Албена Начева – началник отдел „Планиране, програмиране и инвестиции“, както и експерти от Община Видин.
Управителят на Областен информационен център-Видин Мариела Савкова представи двете приоритени оси по Оперативна програма „Развитие на регионите 2021-2027 г.“ (ОПРР) – Приоритетна ос 1 „Интегрирано градско развитие“ и Приоритена ос 2 „Интегрирано териториално развитие на регионите“. Бе акцентирано, че през новия програмен период Видин ще може да използва средства от ОПРР като един от десетте големи града в България. Другата възможност за Видинската община по Програмата ще е чрез Интегрираните териториални инвестиции, където подхода е „отдолу-нагоре“ и активното партньорството ще е ключовия фактор за одобрението и изпълнението на местни и регионални проекти и инициативи. Потенциални проектни идеи и възможности, които Община Видин може да реализира самостоятелно или в партньорство по ОПРР в следващите седем години, също бяха обсъдени по време на срещата.
Представителите на местната власт във Видин бяха запознати и с предстоящите покани от Европейския иновационен фонд, с оглед подкрепата и кооперирането с бизнеса от страната на общината, за постигане на нови инвестции и работни места.
Срещите и партньорството между екипа на Областен информационен център-Видин и Община Видин по новата ОПРР ще продължат и ще се активизират занапред и поради новите функции на Центъра по програмата, и поради необходимостта от действия за цялостното развитие на Община Видин в социален, инфраструктурен и икономически аспект.

Снимки:ОИЦ-Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder