„Тромпетисимо“ – един по-различен концерт на Симфониета Видин

„Тромпетисимо“ – един по-различен концерт на Симфониета Видин

На 8 октомври, четвъртък, от 19:00 ч., Симфониета Видин кани всички на концерта „Тромпетисимо“ в зала „Филхармония“.

Под диригентската палка на Георги Патриков, солистът Тодор Бакърджиев (тромпет) и музикантите от Симфониета Видин ще представят дебютен музикален проект. В програмата са включени произведения от Рахманинов, Бизе, Пиацола, Калман, Росини и др.
Специалният гост Тодор Бакърджиев е родом от град София. Завършва НМА ‘’Панчо Владигеров’’ в класа по тромпет на проф. Ангел Македонски. Лауреат е от престижни конкурси, сред които: ‘’Светослав Обретенов’’, ‘’Охридски Бисери’’, Конкурс за Немска и Австрийска Музика -гр. Бургас, ‘’Конкурс за изпълнение на произведения от чешки композитори’’, Международен конкурс ‘’Млади Виртуози’’ – гр. София и др.
Концертирал е с изтъкнати имена на българската и световна музикална сцена: Маестро Милчо Левиев, Ангел Заберски-син, проф. Христо Йоцов, Антони Дончев, Ранди Брейкър, Пати Остин, Мишел Камило, Биг Бенд на БНР, Биг Бенд Брас Асоциация, Национална Опера и Балет, Софийска Филхармония, Симфоничен Оркестър на БНР и др.

Билетите за концерта са в предварителна продажба на първия етаж в Мол Видин или в администрацията на Симфониета Видин (ул. „Градинска“ 4). От екипа напомнят, че концертът се провежда съобразно противоепидемичните изисквания на Министерство на здравеопазването и капацитетът на местата в залата е намален до 50%.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder