Община Враца с нов проект насочен към хора със специални потребности

Община Враца с нов проект насочен към хора със специални потребности

Община Враца стартира проект, в рамките на който ще се създаде Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални затруднения и психични проблеми. Новата социална услуга ще се изгради в неизползваемата база на филиал на детска градина “Радост” в ж.к. “Медковец”, информират от пресцентъра на местната администрация.

В рамките на социалния проект е предвидено осигуряването почасови профилирани услуги и дейности, свързани с трудотерапия и подкрепа за трудово наставничество, които ще бъдат предоставяни от професионалисти, с подкрепата на експерти от Държавната болница в Карлуково.
Очакваните резултати от изпълнението на проектните дейности са намаляване броя на възрастните и хората с увреждания, настанени в институции, удовлетворяване на потребността на лицата с психични разстройства и/или с интелектуални затруднения от индивидуален подход, социално и психологическо консултиране и подкрепа за възвръщане на убедеността им в тяхната способност да бъдат пълноценни граждани.
Проектът „Социално включване на лицата с психични разстройства и с интелектуални затруднения“ се финансира по ОП “Развитие на човешките ресурси”. Осигурената безвъзмездна финансова помощ е в размер на близо 1 000 000 лв.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder