Борисов: Карантината в България ще бъде намалена на 10 дни

Борисов: Карантината в България ще бъде намалена на 10 дни

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че карантината в България ще бъде намалена на 10 дни. Той уточни при пристигането си за участие във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, че е дал съответните нареждания тази сутрин.

„Вълната от новозаразени с COVID-19 върви нагоре, не само в България, но и в цяла Европа. Българската държава е осигурила необходимия брой тестове, за да може лекарите да вършат своята работа. Всичко е функция на това доколко спазваме мерките и доколко позволяваме на вируса лесно да се предава от човек на човек. Затова апелирам за дистанция, дезинфекция и носене на маски“, заяви министър-председателят.
Той сята, че мерките които страната ни взима, са достатъчни. „Грижим се и за психическото здраве на хората“, каза премиерът и апелира за повече самоконтрол и отговорност. „В България имаме добре разписани правила от Министерството на здравеопазването и, ако всички ги спазваме, няма да се налага въвеждането на нови“, допълни Борисов.
Според него децата трябва да ходят на училище и благодари на учителите, които ежедневно, отговорно и с грижа дават знания на децата в класните стаи.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder