Два нови центъра за социални услуги отвориха врати в Белоградчик(Снимки)

Два нови центъра за социални услуги отвориха врати в Белоградчик(Снимки)

Вчера с водосвет, отслужен от отец Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия, бяха открити новите социални услуги за деца и семейства в Белоградчик – „Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства” и „Център за обществена подкрепа”, съобщиха от местната администрация.

Услугите се разкриват по проект „Осигуряване на дългосрочна грижа и подкрепа на деца и младежи в риск”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Изграждането на нови центрове е в изпълнение на Актуализирания план за действие за изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”, чиято основна цел е „Гарантиране правото на децата на семейна среда и достъп до качествена грижа и услуги според индивидуалните им потребности”.
Гости на тържеството бяха Борислав Миков – координатор към Агенция „Социално подпомагане”, РД – Видин, Боян Минков – председател на общински съвет Белоградчик, Илияна Веселинова – Директор на дирекция „Социално подпомагане” – Белоградчик, Милена Иванова секретар на МКБППМН, управители на Центрове за социални услуги в общината, приемни родители, майки на деца с увреждания и граждани на Белоградчик.
Борис Николов – кмет на община Белоградчик, поздрави гостите и новоназначения персонал на центрове с разкриването на социалните услугите като им пожела успех, професионална работа и отношение към потребители и колеги.
След официалната церемония всички присъстващи на събитието имаха възможността да разгледат двата нови центъра за социални услуги и присъстват на пресконференцията.


Снимки:община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder