Президентът на Украйна иска да узакони канабиса за медицински цели

Президентът на Украйна иска да узакони канабиса за медицински цели

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова да се узакони консумацията на канабис с лечебна цел и обяви, че в края на месеца ще се организира консултация с избирателите по този въпрос, съобщи Novini.bg., цитирайки Франс прес.

„На територията на страната ни това е напълно незаконно, но светът се променя и ние трябва да си направим изводите и да внесем промени в обществения си договор“, се казва в публикувано днес изявление на Зеленски.

„По първоначални оценки най-малко 2 милиона украинци имат нужда“ от канабис с лечебна цел, „ако ни е грижа за качеството на живота им“, се казва в изявлението.

Тази седмица Зеленски обяви, че в деня на местните избори 25 октомври на избирателите ще се зададат пет въпроса по обществени теми. Освен узаконяването на канабиса с лечебна цел, те ще касаят намаляването на броя на депутатите, създаването на свободна търговска зона в източната част на страната и въвеждането на наказание доживотен затвор за корупция.
Президентството уточни, че тази консултация няма да има „преки юридически последствия“, но ще позволи на всеки гражданин да даде мнение по важни теми.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder