РЗИ-ВРАЦА с подробности за новите случаи на коронавирус в областта

РЗИ-ВРАЦА с подробности за новите случаи на коронавирус в областта

За 15.10.2020 г. в Единния информационен портал са обявени нови 11 случаи на болни от COVID-19 от област Враца.

Мъж на 66 години от гр. Враца е хоспитализиран в СБАЛПФЗ – Враца, съобщават от областната администрация в града.
На домашно лечение и наблюдение са диагностицирани трима мъже, съответно на 63, 45 и 71 години и 4 жени на 60, 51, 16 и 73 години от гр. Враца, 44-годишна жена и 47–годишен мъж от гр. Козлодуй и мъж на 29 години от гр. Бяла Слатина.
От горепосочените случаи има 1 лице медицински персонал – медицинска сестра. Потвърдените случаи в организирани ученически и детски колективи са 2.
Към момента са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица, като в рамките на 15.10.2020 са издадени общо 123 нови предписания за карантина на такива лица.

Преди малко Ви съобщихме, че има ново огнище в онкоцентъра във Враца. Има и смъртен случай.

Огнище на COVID-19 в онкоцентър във Враца! Лекарка почина преди часове


Общо регистрираните болни от Коронавирус на територията на област Враца са 259, като от общия брой за областта, 2 човека са пренасочени за регистрация към други РЗИ.
Активните случаи са 103. 23 пациенти са настанени в лечебни заведения, а 80 от случаите са на домашно лечение. 147 са излекуваните, починалите са 9.
47 са направените проби от екипите на РЗИ – Враца, като от тях една проба е контролна на вече потвърден случай от гр. Враца, а останалите са на контактни лица.
201 лица са под карантина.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

рзи

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder