YouTube забранява съдържание с конспиративни теории или насочено срещу хора

YouTube забранява съдържание с конспиративни теории или насочено срещу хора

Видеоплатформата „ЮТюб“, обяви днес, че забранява съдържание, свързано с конспиративни теории или насочено срещу отделни хора или групи, предаде Ройтерс.

Новата забрана е насочена най-вече срещу теории като „Кю Анон“ и „Пицагейт“, които „оправдават насилието в реалния свят“, се казва в съобщението.

„Днес ние разширяваме нашата политика за борба с тормоза и разпространението на ненавист, за да ограничим съдържание, свързано с конспиративни теории, включително с „Кю Анон“, обявиха от „ЮТюб“. В съобщението се обяснява, че при прилагането на новата политика ще се отчита и контекстът, в който е качен съответният клип. Той би могъл да остане в „ЮТюб“, ако не е насочен срещу конкретни личности или защитени групи.
„Кю Анон“, известна още като „Щорм“ или „Великото пробуждане“, е конспиративна теория, според която президентът на САЩ Доналд Тръмп и специалният прокурор Робърт Мълър провеждат тайна операция за разобличаване на уж съществуваща педофилска мрежа, включваща и членове на Демократическата партия, предаде БТА. Теорията не е потвърдена, но нейните поддръжници смятат, че информацията за такава според тях реално съществуваща мрежа за сексуална експлоатация на непълнолетни е предоставена от анонимен служител на Белия дом под кодовото название „Кю Анон“, откъдето идва и името на теорията, отбелязва Ройтерс.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder