Област Видин все още в зелената зона! Заразени са две учителки, карантинирани са група от детско заведение и 4 паралелки от две училища

Област Видин все още в зелената зона! Заразени са две учителки, карантинирани са група от детско заведение и 4 паралелки от две училища

За сега все още сме в зелената зона, това обяви преди минути на брифинг в Областна администрация-Видин, директорът на РЗИ-Видин Венцислав Владински.

Брифингът е във връзка с епидемичната обстановка на територията на областта и разпространението на Covid-19. В него взеха участие и зам. кметът на община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова и областния управител Момчил Станков.

Директорът на РЗИ-Видин разкри, че към момента са карантинирани две паралелки в 5-то ОУ „Иван Вазов“ и две паралелки в Английската гимназия в града.

Зам. кметът Борисова допълни, че в „ДГ „Желязко Попниколов“ също има една група поставена под карантина. Две учителки са дали положителни проби.

Още в петък в детското заведение е извършена пълна дезинфекция. Това са единствените карантинирани група и паралелки на територията на областта, уточни директорът на здравната инспекция.

Той изнесе обобщени данни на потвърдените случаи на коронавирус до момента в областта:

Общият брой потвърдени случаи до момента е 317, като 119 са били хоспитализирани. 253 са излекуваните, а 23-ма са починалите. 41 са активните случаи. 6 са на болнично лечение, а останалите 35 се лекуват в домашни условия.

Относно случаят в Дунавци, където кметът на града Димо Скорчев даде положителна проба за Covid-19, а преди няколко дни е имал контакт с много хора на проведен велопоход, шефът на РЗИ увери, че семейството на кмета и всички контактни лица са под карантина. Вече са им направени PCR тестове, резултатите им се очакват в утрешния ден.

Припомняме, че вчера Ви съобщихме, че зам. кметът на община Видин Светослав Скорчев – син на Димо Скорчев и общинския съветник от БСП Юли Петров се самоизолираха доброволно, заради контакт с кмета по време на велопохода.

Областният управител на Видин отправи призив към гражданите:

„Бих искал да призова нашите съграждани да проявят разум, отговорност, да запазим здравето и живота на нашите близки и на самите нас“, апелира Момчил Станков.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder