Обещано! Ако ГЕРБ спечели изборите, ще продължат добавките за пенсионери

Обещано! Ако ГЕРБ спечели изборите, ще продължат добавките за пенсионери

Премиерът Бойко Борисов отправи критики към президента Румен Радев заради това, че не спазва карантина.

Темата Борисов коментира по време на правителственото заседание и в диалог с министъра на отбраната Красимир Каракачанов:

„Държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър по всички гарнизони в нарушение на всички правила“, отбеляза Борисов.

Каракачанов посочи: „Военният министър не може да забрани на държавния глада да посещава гарнизони. Така е по Конституция“.

Борисов отново се обърна към военния министър: „Тогава, Краси, Мутафчийски да не ми иска доброволци, защото цялото ВВС е военна болница“.

Каракачанов отговори: „Как да го изгониш? Няма как“.

„Има РЗИ за това. Тя е държавна служба“, каза премиерът.

За проекта на бюджета за следващата година Борисов коментира, че няма да натоварят следващо правителство и ако ГЕРБ спечели изборите, ще се продължи с добавките за пенсионери от 50 лева и след март:

„Правим разчетите до март, за да можем да ползваме парите, които сме си осигурили ние – със строгата финансова дисциплина, за да може да управляваме пълен мандат“.

Премиерът отбеляза, че във всички системи на държавата са предвидени повече средства за догодина.

Темите за президента и бюджета премиерът, който е под карантина, коментира и на фейсбук страницата си:

„Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме“

Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения – президентът Радев, отбелязва още Борисов и допълва:

„Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина. Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона“.

Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България, посочва още Борисов:

„Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки.

Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?

Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ“, написа Борисов.

Източник:БНР

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder