Владиката Даниил поведе молебен за изцеление и здраве в Монтана(Снимки)

Владиката Даниил поведе молебен за изцеление и здраве в Монтана(Снимки)

Видинският митрополит Даниил и духовници от енорията преминаха в лития през центъра на Монтана днес по обяд, съобщиха от пресслужбата на общината. Владиката поръси със светена вода входните врати на областна и общинска администрация и призова Божията помощ за изцеление на страдащите и избавяне от болестта COVID 19.

Преди шествието митрополит Даниил оглави Божествената света литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“ и отслужи водосвет пред него. Духовенството и богомолците, включили се в ритуала, тръгнаха от църквата, преминаха по бул. „3-ти Март“, площад „Жеравица“, пешеходна зона до Драматичен театър, бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Цар Борис III” и ул. „Веренишка“ и отново са се върнаха в храм „Св.св. Кирил и Методий“.

Лития ще има днес и в Берковица. Тя ще се проведе от 16:00 часа, след водосвет пред църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. Шествието ще тръгне от храма, ще премине през централната зона на града и ще завърши в храм „Рождество Богородично“. Там от 17:00 часа, ще бъде отслужена Празнична Вечерня в навечерието на големия християнски празник „Въведение Богородично“.

Видинска митрополия ще проведе литийни шествия в средищните градове на Кулска, Белоградчишка и Ломска духовни околии, датите на които ще бъдат предварително оповестени.

Митрополията призовава на страницата си във Фейсбук православните християни в епархията да вземат участие в молебените.

„Нека в дните на пост усърдно се помолим Бог да прояви Своята велика милост към всички страдащи, към лекуващите, управляващите и всички, които се трудят при сегашната усложнена от епидемията обстановка и ни даде благополучно избавление от болестта за наша телесна и духовна полза и спасение”, пише в обръщението към вярващите.


Снимки:община Монтана

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder