ЕС очаква след месец да започнат доставките на ваксини срещу Ковид-19

ЕС очаква след месец да започнат доставките на ваксини срещу Ковид-19

От средата на декември се очаква ваксините срещу Ковид-19 на „Пфайзер“ („Байонтек“) и на „Модърна“ да получат разрешение от европейската лекарствена агенция за разпространение в ЕС.

Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен вчера, след видеоконференция на Европейския съвет, предаде БТА. Тя уточни, че в началото ще бъдат доставени малки количества, предназначени за здравните работници и възрастните хора. По нейните думи досега ЕК е сключила пет рамкови споразумения с производители на ваксини и скоро може да се очаква шеста договореност.
Фон дер Лайен добави, че днес държавните и правителствените ръководители от ЕС са обсъдили начините за взаимно признаване на данните от бързите изследвания за антитела срещу новото заболяване. По нейните думи се предвижда да се признават данни от изследвания с над 80 на сто успеваемост при определянето на резултата. Тя добави, че се предвижда до края на годината държавите в ЕС да въведат единен електронен формуляр за пътуващите, който да служи за проследяването на контактите на заразените.

Снимка:архив

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder