Решено! Затварят заведения, молове и училища заради Covid-19

Решено! Затварят заведения, молове и училища заради Covid-19

С два месеца се удължава епидемичната извънредна обстановка в България. От петък-27.11 до 21 декември се преустановяват всички присъствени часове от 1 до 12 клас. Прекратяват се всички учебни занятия и в университетите. Спират се посещенията в детски градини и ясли. За новото затягане на мерките съобщи днес здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, предаде Novini.bg.

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки на храна за дома или офиса. Преустановяват се посещенията в търговски центрове и тези от тип мол. Изключение се прави за офисите на услуги и хранителните магазини вътре в големите обекти.

„Не налагаме вечерен час, няма и други строги мерки, които са характерни за някои от държавите за територията на Европейския съюз и други наши съседни държави“, обяви министър Ангелов.

Преустановяват се още конгреси, тиймбилдинги, културни мероприятия. Театрите ще работят с капацитет до 30% заетост и строго спазване. А тържествата ще са с не повече от 15 души.

Спират се и плановите операции. Трансплантациите ще продължат, също така процедурите по ин витро и др.

От Националния оперативен щаб подчертаха, че целта е да се намали напрежението върху здравната система. Стана ясно обаче, че резултатът от взетите мерки ще се види след няколко седмици.

И нещо важно – всички мерки ще влязат в сила от петък вечерта.

По думите на здравния министър навсякъде, където се взимат строги мерки, се наблюдава резултат, след седмица-две.

Той даде пример с Белгия и Франция.

„Така тенденция търсим и ние“, добави министърът.

Проф. Костадин Ангелов коментира още, че мерките трябва да помогнат и на лекарите да посрещнат по-спокойно предстоящите светли празници.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder