Видинска детска градина е сред финалистите в конкурса на „Нестле за по-здрави деца“

Видинска детска градина е сред финалистите в конкурса на „Нестле за по-здрави деца“

От област Видин 74 деца взеха участие в конкурса на „Нестле за по-здрави деца“, а детска градина „Зорница“ в град Видин е сред финалистите.

Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която цели да изгради култура на балансирано хранене и активен начин на живот у най-малките като предоставя учебно съдържание на тема здравословно хранене в училища и детски градини. От 2018 г. до момента тя е достигнала до над 23 000 деца от цялата страна.

Ще бъдат наградени трите най-активни училища и детски градини от цялата страна, които са взели участие в програмата през учебната 2019/2020 г.

Победителите в конкурса на „Нестле за по-здрави деца“ ще спечелят финансова помощ, която ще бъде вложена за облагородяване на средата в детската градини/училището и дългосрочното възпитаване на култура на балансирано хранене и активен начин на живот у децата.

На финала се класират представители на училища от 8 области и 10 града, включително – София, Ловеч, Ботевград, Враца, Разлог, Плевен, Лясковец, Белозем, с. Лозенец (Добрич), с. Марково (Пловдив). Финалистите от детските градини ще бъдат представени от своя страна от 8 области и 9 града, от които- София, Видин, Варна, Стара Загора, Благоевград, Враца, Кюстендил, Лясковец и с. Звездица (Варна).

Събитието ще проведе изцяло онлайн на 30.11.2020 .

ДГ „Зорница“ гр. Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder