Кметът на Белоградчик отправи поздрав по случай Международния ден на хората с увреждания

Кметът на Белоградчик отправи поздрав по случай Международния ден на хората с увреждания

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Целта е постоянно да се мотивират политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпа до общата архитектурна среда на хората с увреждания, достъп до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях.

Предизвикателството на днешния ден задължава всички нас, говорейки за проблемите на хората с увреждания, да акцентираме не върху увреждането на човека, а върху индивидуалността и личното му достойнство. Това е Европейският модел на политики към и за хората с увреждания, който и България се стреми да следва.
Като общество осъзнаваме, че хората с увреждания се нуждаят от особено внимание. Основна цел на политиките за хората с увреждания е да се създават условия те да имат същия индивидуален избор и контрол над живота си, както хората без увреждания.

Кметът на община Белоградчик и общинската администрация поздравяват хората с увреждания и персонала на институциите, предоставящи социални услуги, като желаят на всички здраве и да бъдем още по-добри, подавайки ръка на човека до нас.

Снимка:архив

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder