Договорът за машините за гласуване ще бъде сключен през следващата седмица

Договорът за машините за гласуване ще бъде сключен през следващата седмица

Договорът с фирмата, която ще осигури машините за гласуване, ще бъде сключен през следващата седмица. Това увери председателят на Централната избирателна комисия Александър Андреев на днешните консултации с президента Румен Радев, съобщава БНР.

От своя страна държавният глава поиска гаранции, че устройствата ще бъдат доставени навреме и одитирани по методика, която да изключва манипулации.

От Българския институт по стандартизация и Държавната агенция за електронно управление, а и от ЦИК Румен Радев поиска да се разсеят твърденията за възможни манипулации при машинния вот.

„Изключително важно е да има доверие в машинния вот, за да може да има убеденост в хората, че дори да има някакви машинации, вие трябва да покажете, че няма или че сте ги хванали, и съответно, разбира се, да избегнем грешките и машинациите при броенето, отчитането и попълването на протоколите“.

Президентът настоя да се знае и срока за доставката на машините.

Заместник-председателят на ЦИК Таня Йосифова увери, че фирмата, която спечели поръчката, изрично е заявила, че ще бъдат доставени в срок, дори на 28 март да са изборите. 50 дни преди изборите ще бъдат доставени последните машини.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder