Топ вести
03.03.2021 - Видин отбеляза националния празник Трети март (Видео)
03.03.2021 - Поздравление от кмета на Община Видин по случай Националния празник на България 3 март
03.03.2021 - Честит 3 март! Отбелязваме 143 г. от Освобождението на България
02.03.2021 - Модерни мотометачки се грижат за чистотата на улиците и парковите алеи във Видин
02.03.2021 - 42-ма новозаразени и един смъртен случай в област Монтана през последното денонощие
02.03.2021 - Заради Covid-19 във Видин отменят официалната церемония за 3 март
02.03.2021 - Още 30 души започват работа по проект на Община Видин (Снимки)
02.03.2021 - Премиерът: През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел „Железница“ на АМ „Струма“
02.03.2021 - Над 500 първокласници от община Враца получиха българското знаме и послание от кмета Калин Каменов (Снимки)
02.03.2021 - Община Видин напомня, че продължава разяснителната кампания във връзка с проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух
Общинският драматичен театър във Видин  с първо представление през новата година( Снимки )

Общинският драматичен театър във Видин с първо представление през новата година( Снимки )

​Сред зрителите, които наблюдаваха снощи премиерата на постановката „Пеперудите са свободни“ бяха заместник-министърът на културата Румен Димитров, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместниците му Борислава Борисова и Цветомира Илиева, както и заместник областният управител Лъчезар Попиванов, съобщиха от пресслужбата на общината.

Спектакълът е по текст на Леополд Герш, чиито персонажи „оживяха“ на сцената благодарение на чудесните изпълнения на младите актьори Иван Рангелов и най-новото попълнение в трупата Цветелина Бодурова, както и на опитните им колеги Ирина Флорова-Капелова и директора на театъра Дейвид Славчев, който е и режисьор на пиесата.
След края на представлението Славчев благодари на публиката, като изрази надежда, че всеки в залата е бил по някакъв начин докоснат от разказаната история. Той сподели, че видинският театър работи по интересни творчески проекти. И покани зрителите да дойдат отново в залата на 22 януари, за да гледат следващата постановка в програмата – „Само за мъже“ по Дарио Фо.
По случай премиерата Общинският драматичен театър получи цветя от Министерство на културата, от Община Видин и от много други институции.


Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder