Нова техника получи ОП по чистота. Разкриват се над 200 работни места (Снимки)

Нова техника получи ОП по чистота. Разкриват се над 200 работни места (Снимки)

Тази сутрин, кметът на община Видин д-р Цветан Ценков връчи ключовете от новата техника, закупена за нуждите на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“, на водачите на специализираните машини.

В предприятието ще бъдат разкрити 215 работни места.

След провеждане на обществена поръчка, Общината се сдоби с три сметоизвозващи камиона; четири камиона тип самосвал, един от които снабден с кран; две мотометачки; един челен товарач; един контейнеровоз и десет контейнера за строителни отпадъци. Общата стойност на техниката е над 660 000 лв., като финансирането е от направените от Община Видин отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците и неразходвани средства от целевата субсидия за зимно поддържане и снегопочистване.
За пръв път от десетилетия Общината разполага с такова количество специализирана техника, подчерта видинският кмет. Той допълни, че наличните вече машини, както и тези, които предстои да бъдат получени, ще обезпечат дейностите на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“, така че то да работи по един модерен начин. Според д-р Ценков видинчани трябва да се гордеят, че Видин се нарежда сред общините, в които е създадено такова предприятие. Той пожела на екипа на общинското предприятие здраве, успехи и работата да върви по вода.
Формирането на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ е един от приоритетите на общинското ръководство. Със създаването му ще се постигне следното:
⁃ Редовно ще се мият улиците в град Видин и в големите населени места от общината, което ще намали замърсяването на въздуха;
⁃ Ще се направи график за извозване на отпадъците, съобразен с работното време на гражданите;
⁃ При снеговалеж с приоритет ще се почистват улиците до детските градини и училищата;
– Ще спрат измамите с надписани курсове за събрана шума и клонки;
⁃ Ще започне системна поддръжка и изрязване на дървета и храсти в кварталите и по четвъртокласната пътна мрежа;
⁃ Ще има отговорници за поддръжката на градските паркове и кварталите;
– В големите населени места ще бъдат назначени работници към предприятието, които да отговарят за гробищните паркове, зелените площи и чистотата, както и лесовъд, за да може Общината правилно и ефективно да управлява общинските гори;
– Част от предприятието е и строителната бригада, функциите на която ще включват изработване и монтиране на пейки и беседки в населените места; почистване на дъждоприемните шахти; възстановяването на тротоари и бордюри; ремонтирането на детски площадки; поддръжката на хоризонталната и вертикалната маркировка.
Публикуваме и вчерашния пост на кмета във фейсбук относно новото общинско предприятие:

От утре Община Видин официално ще разкрие 215 работни места с връчването на ключа на новото предприятие по “Чистота, озеленяване и благоустройство”

Уважаеми съграждани,
От утре Община Видин ще има собствено предприятие за чистота, озеленяване и благоустройство! Слагаме край на надписани сметки, безобразни неустойки и лихви. Ще напомня, че от 2008 г. до 2019 г. сме платили 22 000 000 лв. за такива “услуги”! Съпротивата срещу реформите бе голяма! Десетки фалшиви и явни профили на “граждани” във Фейсбук се опитвт да ме спрат! Знам, че им плащат с вашите пари! Но Видин ще има нови и по-добри услуги! -Улиците ще се мият редовно!
-Клоните на дърветата ще се подрязват, а обраслите в храсти квартали и села ще се изчистят!
-График за почистване ще намали задръстванията, а снегът ще се чисти с приоритет пред детските градини и училищата.
-Ще засадим с цветя парковете и междублоковите пространства!
⁃ поетапно ще ремонтираме и поддържаме детските и спортни площадки!
⁃ Над 200 видинчани ще се трудят за да стане градът ни “Перлата на Дунав”! Време е!


Снимки:пресслужба община Видин и К. Крумова

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder