Топ вести
25.02.2021 - Борисов: Големите компании производители на ваксини трябва да спазват договорите с ЕК, за да не поставят под риск ваксинационните планове
25.02.2021 - Още двама души с Covid-19 починаха в Монтанско
25.02.2021 - Акция за почистване на крайпътни участъци в Северна промишлена зона във Видин
25.02.2021 - В 13 многофамилни жилищни сгради се въвеждат мерки за енергийна ефективност по проект на Община Видин
25.02.2021 - Община Видин обяви старта на проект „Подобряване на енергийната ефективност в общински административни сгради”
25.02.2021 - НЧ „Ахинора – 2003“ организира онлайн конкурс за „Най-красива мартеница“
25.02.2021 - Само Видин и Търговище са в жълтата зона на заболяемост от Covid-19
25.02.2021 - Ангелов:Надбягваме се със вируса и ще видим кой ще финишира пръв. Изключително неприятно сме изненадани от поредната неспазена уговорка за доставка на ваксината „АстраЗенека“
25.02.2021 - Видинска кола се подпали и изгоря като факла
25.02.2021 - Спипаха столичанин да шофира дрогиран във Видин
Община Видин въвежда нови изисквания при декларациите за освобождаване от такса смет

Община Видин въвежда нови изисквания при декларациите за освобождаване от такса смет

До 31 октомври собствениците на имоти на територията на Община Видин, които няма да се използват през цялата следваща година, могат да поискат освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване.

Въведено е ново изискване – декларациите по чл.18, ал.4, т.2 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Видин вече съдържат и съгласие от собствениците за получаване на информация относно консумираната електроенергия и/или вода в имота, който е деклариран. В случаите, когато разходът е над 100 киловата електроенергия и/или над 6 куб.м вода, собствениците ще дължат такса битови отпадъци в троен размер, заедно с начислената лихва.
Община Видин уведомява предприятията, които желаят през 2022 г. такса битови отпадъци да бъде определяна според количеството им или в условията на пряко договаряне, че срокът, в който могат да заявяват това е от 1 октомври до 31 ноември 2021 г. Със заявлението се посочват видът и броят съдове, които ще се използват през годината, съобразно обявената честота на извозването на битовите отпадъци, както и базовите параметри за недвижимия имот. Документът може да се подаде лично или с пълномощно, в отдел „Местни данъци и такси” в Община Видин (гр. Видин, пл. „Бдинци“ №2), по пощата или с куриер с обратна разписка, както и на имейл mdt@vidin.bg. Служители от Общинската администрация извършват проверка на получените заявления относно коректността на декларираните данни. Неодобрените заявления се връщат с придружително писмо на подателя.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder