Осем положителни проби за новия щам на коронавируса до момента у нас

Осем положителни проби за новия щам на коронавируса до момента у нас

„От 48 изследвани проби за новия щам на коронавируса, 43 резултата вече са ясни. 8 доказват вирус, идентичен с открития във Великобритания нов щам. От пробите една е от Националния център по заразни и паразитни болести, няколко са от Военномедицинска академия, а останалите – от частни лаборатории“.

Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов вчера във Варна. Той уточни, че новият щам се повлиява от ваксините, както и че при пациенти, при които е установен, се прилага същото лечение, познато до момента.
Министърът коментира вариантите за разхлабване на мерките: „ Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Започнахме от здравеопазването с плановия прием, образованието – с учениците в началните класове, с детските градини и яслите. Сега ще се се концентрираме в секторите култура и спорт. Ще наблюдаваме тенденцията в рамките на 14 дни, за да можем да предприемем следващите стъпки“. Проф. Ангелов допълни, че всички дискусии в публичното пространство на различни браншове, го радват. „Това означава, че разговорите за недостатъчно линейки, за недостатъчен брой легла, за забавени пациенти, са останали в миналото, а това е успех“.
Коментирайки позицията на ресторантьорите и информацията, че заведенията щели да отворят на 1 февруари в знак на протест, здравния министър заяви, че от него не трябва да се очакват решения под натиск. Разговорите с бранша продължават. „Следваме ясен план, като целта е заедно да преминем възможно най-леко през кризата. Резултатите показват, че до момента решенията са били правилни“, каза Ангелов.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder