Топ вести
25.02.2021 - Борисов: Големите компании производители на ваксини трябва да спазват договорите с ЕК, за да не поставят под риск ваксинационните планове
25.02.2021 - Още двама души с Covid-19 починаха в Монтанско
25.02.2021 - Акция за почистване на крайпътни участъци в Северна промишлена зона във Видин
25.02.2021 - В 13 многофамилни жилищни сгради се въвеждат мерки за енергийна ефективност по проект на Община Видин
25.02.2021 - Община Видин обяви старта на проект „Подобряване на енергийната ефективност в общински административни сгради”
25.02.2021 - НЧ „Ахинора – 2003“ организира онлайн конкурс за „Най-красива мартеница“
25.02.2021 - Само Видин и Търговище са в жълтата зона на заболяемост от Covid-19
25.02.2021 - Ангелов:Надбягваме се със вируса и ще видим кой ще финишира пръв. Изключително неприятно сме изненадани от поредната неспазена уговорка за доставка на ваксината „АстраЗенека“
25.02.2021 - Видинска кола се подпали и изгоря като факла
25.02.2021 - Спипаха столичанин да шофира дрогиран във Видин
Работници от ОП по чистота премахнаха опасни дървета в двора на детска градина(Снимки)

Работници от ОП по чистота премахнаха опасни дървета в двора на детска градина(Снимки)

Работници от ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ премахнаха опасни дървета в двора на детска градина

Това стана след получен сигнал от директорката на филиал „Вида“ към ДГ „Синчец“ Мая Георгиева, съобщават от пресцентъра на общината. Тази сутрин работниците отстраниха едно паднало дърво и изрязаха друго, пострадало сериозно при последния снеговалеж. По-късно бе премахнат и паднал клон в двора на Детска градина „Синчец“.

Директорът на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ (до конкурс) Емилиян Евтимов увери, че екипите на предприятието реагират своевременно на всеки получен сигнал от страна на граждани или институции. На свой ред Мая Георгиева благодари за бързата и навременна намеса на Община Видин и сподели, че така се осигуряват необходимите условия възпитаниците на детското заведение безопасно да играят навън.

Техниката, с която ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ вече разполага, дава възможност да се извършват дейности, каквито досега не са правени в Общината. Пример за това е започналата кампания по селата, където с помощта на закупената нова автовишка в момента се изрязват ниско надвисналите клони на дървета по улиците, допълват от общината. Целта на повдигането на короните е новата едрогабаритна общинска техника за почистване да може спокойно да влиза навсякъде, както и да се намали рискът от бъдещи проблеми и щети от счупени клони. Днес се работи в селата Капитановци и Покрайна, като предстои по график да се мине през всичките 33 населени места в общината.


Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder