Президентът ще се кандидатира за втори мандат

Президентът ще се кандидатира за втори мандат

Ще се кандидатирам за втори мандат. Това обяви президентът Румен Радев по време на пресконференцията по повод на четвъртата година от встъпването си в длъжност. На пресконференцията не присъства вицепрезидентът Илияна Йотова, която е със заболяване с коронавирус, но Радев посочи, че тя също ще се кандидатира за още един мандат, предаде БНР.

„Този ранен анонс на нашата кандидатура дава възможност на българските избиратели да имат правото на информиран избор за статуквото и алтернативата, а също така дава възможност на политическите сили да се определят. Като президент и вицепрезидент ще продължим да работим за обединяването на обществото, да победим безправието и да гарантираме достойното място на България в европейското семейство“, обясни държавният глава.

„Издигането на нашата кандидатура сега е честен подход спрямо всички български граждани и всички политически субекти. Предстои ни тежък период, важно е да имаме яснота. В лицето на президентството българският народ ще има такава институция, които има ясна ориентири“, заяви Радев.

Той посочи, че формата на издигането на кандидатурата ще стане ясна след провеждането на парламентарните избори и в рамките на законовия срок.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder