Иззеха 166 хил. недекларирани евро на Дунав мост 2 (Снимки)

Иззеха 166 хил. недекларирани евро на Дунав мост 2 (Снимки)

Митнически служители задържаха 166 000 недекларирани евро в района на ГКПП „Дунав мост“ 2. На 05.02.2021, около 16 часа, инспекторите спират за проверка лек автомобил, напускащ страната. Водачът, гражданин на Словакия, обяснява, че е бил в България на бизнес среща и няма нищо за деклариране.

При проверка митнически служители откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро. Валутата се намира в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася мъжът обяснява, че разполага с 20 000 евро.

Митническите служители го съпровождат до митническия терминал, където при допълнителна проверка в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро. Още една пачка е отрита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар.

След изброяване в присъствието на водача митническите служители установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро. За същите мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови лични спестявания. По случая е съставен акт за установяване на нарушение на Валутния закон. За обезпечение на нарушението по акта, с разписка е задържана сумата от 1500 евро.
¹

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder