Топ вести
03.03.2021 - Видин отбеляза националния празник Трети март (Видео)
03.03.2021 - Поздравление от кмета на Община Видин по случай Националния празник на България 3 март
03.03.2021 - Честит 3 март! Отбелязваме 143 г. от Освобождението на България
02.03.2021 - Модерни мотометачки се грижат за чистотата на улиците и парковите алеи във Видин
02.03.2021 - 42-ма новозаразени и един смъртен случай в област Монтана през последното денонощие
02.03.2021 - Заради Covid-19 във Видин отменят официалната церемония за 3 март
02.03.2021 - Още 30 души започват работа по проект на Община Видин (Снимки)
02.03.2021 - Премиерът: През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел „Железница“ на АМ „Струма“
02.03.2021 - Над 500 първокласници от община Враца получиха българското знаме и послание от кмета Калин Каменов (Снимки)
02.03.2021 - Община Видин напомня, че продължава разяснителната кампания във връзка с проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух
Община Видин се готви за възстановяване на транспортната връзка със Силистра

Община Видин се готви за възстановяване на транспортната връзка със Силистра

Община Видин подкрепя идеята за възстановяване на речния транспорт

След проведена среща с Мартин Заимов – изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие, кметът д-р Цветан Ценков заяви: „Община Видин се готви за един много интересен проект за възстановяване на транспортната връзка по северната граница на България – между Видин и Силистра да имаме водна връзка“.
В резултат от проведените разговори Общината информира собствениците на туристически обекти, че Регионален фонд за градско развитие предлага нисколихвени кредити за дългосрочно финансиране на проекти, развиващи туризма. За това могат да кандидатстват ресторанти, хотели, както и фирми извън туристическия бранш, които имат намерение да развиват допълнителна дейност, свързана с туризма, съобщават от местната администрация.
Общината се ангажира да съдейства при осъществяването на контакт с фонда. Идеята е да се фокусира вниманието върху развитието на Видин като туристическа дестинация и конкретно върху водния туризъм и пълноценното използване на река Дунав за развлечение, транспорт и комуникация.
Възможността за инвестиране в речен транспорт ще благоприятства за обогатяване на туристическия продукт, който ще предлага град Видин. По този начин ще бъдат привлечени повече български и чуждестранни посетители и ще се подпомогне икономическото развитие на региона.
Контакти може да намерите на посочения адрес http://jessicafund.bg/bg/kakvo-e-jessica/ekip/

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder