Кризисният щаб във Видин прие противоепидемични мерки за пазари и тържища на територията на областта до 31 март

Кризисният щаб във Видин прие противоепидемични мерки за пазари и тържища на територията на областта до 31 март

Областният временен кризисен щаб за оценка на риска в област Видин прие задължителни противоепидемични мерки в сила до 31 март 2021 г., свързани с местата, където са организирани и функционират пазари, тържища, базари и др. подобни на територията на област Видин, съобщиха от Областна администрация Видин.

Новите ограничения са разпоредени със Заповед №РД-01-1852/18.03.2021г. на директора на Регионалната здравна инспекция в града.

Управителите и/или отговорните лица на посочените обекти следва да създадат организация за спазването на 1,5 м дистанция между всички лица (посетители, търговци и др.) намиращи се на територията на пазарите, тържищата, базарите и пр.

Въвежда се еднопосочно движение в обособените територии на посочените места, на входовете и изходите се осигуряват дезинфектанти.

Носенето на предпазни маски за лице от посетителите и търговците, които се намират на територията на пазари, тържища, базари и др. подобни е задължително.

Противоепидемичните мерки се въвеждат предвид динамичната епидемична обстановка в областта и опасността от струпване на голям брой хора, на местата където са организирани и функционират пазари и тържища, базари и др. подобни на територията на област Видин, криещо повишен риск от заразяване и разпространение на COVID-19.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder