Читалището в Монтана ще бъде с най-модерната сцена в града

Читалището в Монтана ще бъде с най-модерната сцена в града

До дни започва обновяването на една от най-старите обществени сгради в Монтана – тази на читалище „Разум 1883”, съобщи кметът Златко Живков след подписване на договор за финансиране на проекта по оперативна програма „Региони в растеж”.

В годината, в която Монтана ще отбележи 130 години от повторното обявяване на градски статут на общината ще бъдат инвестирани 2 милиона 156 хиляди лева за развитие на културна инфраструктура. Сградата на читалището ще претърпи пълната промяна на вътрешните помещения, ще бъде изградена нова концертна амфитеатрална зала с капацитет от 285 места. Тя ще е оборудвана с модерна сценична техника. Ще бъдат направени водопроводна, електрическа, отоплителна и вентилационна инсталации, мазилки и пребоядисване.

Срокът за изпълнение на проекта е 2 години и половина, но кметът Живков се надява, че ремонтът ще завърши за по-кратко време, тъй като са минали повечето от процедурите по обявяване на обществени поръчки за изпълнение на различните дейности.

„Убеден съм, че ще направим една нова перфектна сграда, която ще отговори на всички съвременни изисквания за концерти и театрални постановки”, заяви кметът на Монтана.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder