ГДБОП и ДАНС разбиха организирана престъпна група за финансови измами и пране на пари

ГДБОП и ДАНС разбиха организирана престъпна група за финансови измами и пране на пари

Неутрализирана е организирана престъпна група за финансови измами и пране на пари, съобщиха от МВР. В акцията, проведена в петък, под ръководството на Специализираната прокуратурата, са участвали служители на ГДБОП и ДАНС. Задържани са 6 души, сред тях и организаторите.

Групата е действала от 2017 година при висока конспиративност на територията на цялата страна. Членовете й са много харизматични и интелигентни хора, манипулативни и комбинативни. Само един от задържаните е бил осъждан.
В хода на разследването било установена схемата на действие – сключвани са договори за брокерство. Хората са били заблуждавани, че ще им се осигури купуването на акции, които бързо ще могат да бъдат удвоени. С всеки от измамените е бил сключван индивидуален договор. Спрямо личността на човека, който е дошъл да инвестира, се е подхождало по различен начин. Пострадалите са над 200 души. Има и чужди граждани сред тях. Един от тях е измамен за около 1 млн. лева. Измамите са извършени чрез 49 фирми.
Според разследващите, измамените хора също били интелигентни и богати, инвестирали са, за да удвоят богатството си.

При проведените процесуално – следствени действия от адресите са иззети карти и техника за заглушаване на мобилни апарати.

Работата по досъдебното производство продължава. Предстои днес гледане на мерките на задържаните.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder