Всички районни избирателни комисии предадоха изборните си книжа в ЦИК

Всички районни избирателни комисии предадоха изборните си книжа в ЦИК

Всички районни избирателни комисии предадоха изборните си книжа в Централната избирателна комисия. Преди минути и последната от комисиите – тази в Стара Загора, донесе документацията си, информира БНР. От снощи в ЦИК върви интензивно повторното въвеждане на протоколите от изборите за 45-о Народно събрание.

Теодора Крумова, председател на Районната избирателна комисия в Стара Загора, обясни защо тази комисия е донесла в ЦИК последна документацията си. Снощи в 9 часа са приключили с обработката на протокола, като подчерта, че всеки втори протокол бил сгрешен. „Тази обратна номерация много затрудни хората. А, Б, а след това цялото число, действително им беше много трудно“, допълни още тя.

Днес продължава започналата вчера в ЦИК проверка – повторно въвеждане на всички данни от страната от протоколите. Целта е отстраняване на евентуални грешки преди да стане ясен крайният резултат. Очаква се утре ЦИК да оповести разпределението на мандатите за следващото Народно събрание, а в 7-дневен срок след деня на вота – в неделя, 11 април – трябва да бъдат обявени поименно и новите депутати.

Поименният състав на бъдещия парламент ще зависи и от преференциите и разместванията заради тях. Междувременно тези от кандидатите, които са участвали в две листи, ще имат два дни, за да изразят предпочитанията си, откъде ще представляват следващото НС.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder