Квартал „Пъстрина“ в Монтана вече с пряк вход-изход от града (Снимки)

Квартал „Пъстрина“ в Монтана вече с пряк вход-изход от града (Снимки)

След половин век кв. „Пъстрина“ в Монтана има пряк вход-изход от града. Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс „Пъстрина”.

„Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план”, заяви Живков.

В „Пъстрина” е доизградена и улица „Д. Подвързачов” , която по план е директен вход-изход на квартала от града, но не и в реалността през последните 50 години.

Кметът на Монтана представи няколко подписки от граждани, с благодарности за премахването на незаконните гаражи и допълнителни искания за благоустройства. Те са включени в програмата за текущ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал „Младост”, където вече се работи. Там ще бъде ремонтирана и ул. „Сливница”, ще бъдат възстановени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от текущия ремонт е част от ул. „Стефан Савов” между ул. „Климент Охридски” и детска градина „Калинка”, където изцяло е възстановена старата В и К мрежа и е преасфалтирано пътното платно.

За старта на текущия ремонт общината е инвестирала авансово 200 хиляди лева.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder