Ангелов: Отчитаме много крехки, но трайни тенденции на спадане на заболеваемостта. Видин сред областите с най-малко заразени

Ангелов: Отчитаме много крехки, но трайни тенденции на спадане на заболеваемостта. Видин сред областите с най-малко заразени

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна в България с много крехки, но трайни тенденции на спадане на заболеваемостта. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на седмичния брифинг за разпространението на коронавируса, предаде Дарик.

Министърът отчете тенденция на намаляване на заетостта на леглата за пациенти с COVID-19 в болниците. Като за последната седмица новозаразените и излекуваните вече са почти равен брой.

„Започна постепенно задържане и спад на заболеваемостта“, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. И отчете: България е на 9-о място в ЕС и на четвърто на Балканския полуостров.

Най-много са новозаразените в София, Варна, Перник, Бургас, Русе и София-област. С най-ниска заболеваемост са Разград, Видин, Кърджали, Търговище, Велико Търново и Габрово, отчете още Кунчев.

„България прехвърли платото, но тенденцията е крехка, защото на двуседмична база спадът на заболеваемостта е само със 7%, а на едноседмична – 0,5%“, каза председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder