Общопрактикуващите лекари ще получават ваксини от логистични пунктове, от понеделник до четвъртък ще ваксинират предимно хора над 60 годин

Общопрактикуващите лекари ще получават ваксини от логистични пунктове, от понеделник до четвъртък ще ваксинират предимно хора над 60 годин

До утре, 18 май, регионалните здравни инспекции (РЗИ) в страната следва да определят логистични пунктове на територията на всяка община, а когато е необходимо и в отдалечени населени места. Ангажимент на РЗИ е ежеседмично да доставят до пунктовете заявените от общопрактикуващите лекари количества ваксини срещу COVID-19.

Всяка седмица в дните от понеделник до четвъртък ОПЛ и разкритите ваксинационни центрове в страната ще имунизират граждани над 60 години. В този период се допуска ваксиниране на лица и под 60-годишна възраст, ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания, или други по преценка на лекаря.

В дните от петък до неделя включително ваксина срещу COVID-19 ще получават всички желаещи лица по реда на тяхното записването.

Това гласи днешна заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. В нея се посочва, че общопрактикуващите лекари предоставят на РЗИ списъци на трудноподвижни лица и на лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, за да се организират мобилни имунизационни екипи за ваксинация в най-кратък срок.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder