Служебното правителство одобри над 57 млн. лева за изборите на 11 юли

Служебното правителство одобри над 57 млн. лева за изборите на 11 юли

57 100 000 лева осигури правителството по План сметката за провеждането на предсрочните избори на 11 ти юли. Средствата ще покрият и разходите за откриването на над 500 допълнителни секции за гласуване в чужбина. Ще се осигурят и средства за обществената поръчка за машините, каза финансовият министър Асен Василев, предаде БНР.

„След провеждане на обществена поръчка по доставката на допълнителните машини и след като видят колко машини ще бъдат необходими, Министерството на финансите е поело ангажимент да направи обезпечение за средствата, капиталовата инвестиция в тези допълнителни машини, в размер на база поръчката, която бъде реализирана“.

Освен това са осигурени други 11 милиона лева, които да обезпечат изборите, ако те се провеждат в епидемиологична обстановка, ако няма обявена такава, средствата няма да се харчат, каза министърът. Ще се обезпечи и видеонаблюдението при броенето на резултатите от вота. Образователното министерство ще изготви справка къде има камери в помещенията за гласуване.

„След като ЦИК прецени дали видеонаблюдение ще има, или няма да има на тези избори, или те ще започнат от следващите редовни избори, Министерството на финансите също така се е ангажирало да подсигури необходимите средства за допълнителното видеонаблюдение, ако такива са необходими“, каза министър Асен Василев.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder