ГДБОП разби три високотехнологични оранжерии за канабис в София (Снимки)

ГДБОП разби три високотехнологични оранжерии за канабис в София (Снимки)

Операцията е проведена под наблюдението на Софийска градска прокуратура

 

Специализираната полицейска операция по противодействие на производството на наркотични вещества е проведена на територията на София на 18 май т.г. Действията са осъществени от служители на ГДБОП и криминалисти на СДВР и ГДНП, под  наблюдението на Софийска градска прокуратура.

В хода на акцията, в бивша индустриална постройка в местност Нова махала в столичния кв. „Враждебна“, разследващите установили три високотехнологични оранжерии за култивиране на канабис. В една от тях са задържани и петима столичани – на възраст 46, 65, 42, 41 и 40 години, всички те с криманилистически регистрации, а 65 и 40-годишният – осъждани.

При извършеното претърсване от помещенията са иззети 600 растения канабис, достигнали различна височина и 18 кг суха тревиста маса – съцветия, които при тестване с полеви тест, реагирали с характерното за канабис оцветяване. Иззето е високотехнологично оборудване, включително и електрическа машина, чрез която съцветията на растенията се отделят по механичен път от останалата листна маса. В рамките на процесуално-следствените действия са извършени и претърсвания в жилищата на задържаните мъже, откъдето са иззети 4 големи полиетиленови плика с около 200 г  сух канабис, 4 буркана, съдържащи над 50 г от същата дрога, други 50 г канабис, три различни по големина полиетиленови плика, съдържащи около 15 г бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало с характерното за кокаин оцветяване, 2 пистолета – ТТ без боеприпаси и газов пистолет, множество сгъвки и кутии от цигари, съдържащи малки количества суха тревиста маса.

На петимата задържани е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354А, чл. 354В от НК и с постановление на Софийска градска прокуратура мярката им за задържане била удължена до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Снимки:МВР

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder