Коалицията ГЕРБ-СДС внесе 9999 подписа в ЦИК

Коалицията ГЕРБ-СДС внесе 9999 подписа в ЦИК

Коалиция ГЕРБ-СДС внесе 9999 подписа в ЦИК за регистрация за участие в предстоящите парламентарни избори. Заместник-председателят на партията Даниел Митов увери, че отиват на вота за победа. В програмата и листите ще има промени, уточни Митов, който отправи критика към действията на служебния кабинет. „След изборите няма да има забранени коалиции и ГЕРБ ще се опита да състави кабинет“, подчерта Митов.

Документи до края на деня ще внесат също БСП и „Демократична България“, пише БНР.

Днес е последен ден за заявяване от партии и коалиции в ЦИК на регистрация за участие в изборите на 11 юли. Срокът изтича в 17.00 часа. Последните подали заявления получават регистрация в условията на незавършена проверка. ГД ГРАО ще провери подписките не по късно от 29-ти май, ако се установи, че няма необходимите 2 500 валидни подписи, регистрацията се заличава с решение на ЦИК. Всеки избирател може да участва само в една подписка.

До 5-ти юни коалициите могат да поискат промени в състава – напускане на партия или включване на нова. До същата дата може да се заяви и промяна в наименованието на коалиция. 8-ми юни е крайният срок, в който партия или коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията й за участие в изборите.

В края на вчерашния ден заявления бяха подали 11 партии и 4 коалиции.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder