Премиерна постановка представи видинският куклен театър (Снимки)

Премиерна постановка представи видинският куклен театър (Снимки)

Най-новото заглавие в богатия репертоар на Държавен куклен театър – Видин е по мотиви от познатата детска приказка. Но в своята интерпретация режисьорът Магдалена Митева излиза извън познатите рамки и поставя важни въпроси, като се опитва да покаже скритите кодове и посланията, оставени от нашите прадеди.

Крайният резултат е представление, което се хареса на всички в залата – както на децата, така и на техните родители и баби и дядовци. Този по-различен прочит на приказката „Тримата братя и златната ябълка“ оживя на сцената благодарение на майсторското изпълнение на най-младите актьори в трупата на кукления театър – Пламен Кънев и Теодора Рашед. Те, както и режисьорът Магдалена Митева бяха наградени с бурните аплодисменти на публиката.

Сред зрителите, които гледаха представлението „Тримата братя и златната ябълка“, бе заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, съобщиха от общината. Преди началото на спектакъла тя поздрави директора на културния институт Павлинка Трифонова и пожела успех в това творческо начинание.

По случай премиерата Държавен куклен театър – Видин получи цветя от Община Видин и от много други свои приятели и почитатели.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder