Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Хиляди нови цветя грейнаха в паркове, жилищни квартали, дворове на детски градини и училища във Видин (Снимки)

Хиляди нови цветя грейнаха в паркове, жилищни квартали, дворове на детски градини и училища във Видин (Снимки)

Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“, съобщават от общината.

Днес деца от ДГ „Славейче“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в града засадиха цветя, заедно със заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. Малчуганите от детската градина се включиха ентусиазирано в акцията и с готовност заявиха, че ще помагат и за поддържането на цветните градини в междублоковите пространства на кварталите.
Борислава Борисова благодари на всички жители на Общината, включили се в програмата и заявили намерение със съвместни усилия да преобразим средата, в която живеем, да я направим по-привлекателна и по-чиста. „Благодаря на детските и учебни заведения, които проявиха инициатива, за да получат част от раздадените 2000 стръкчета цветя на територията на Община Видин. Целта е да приучим нашите деца от малки към грижа за природата и околната среда. Радвам се, че сред нас са и доброволци, участващи в лятната програма на Общината, която скоро обявихме и доброволчеството беше първата стъпка, а първите заявили желание да се включат, бяха служители от администрацията“ – коментира Борисова.

По-късно двамата заместник-кметове посетиха и средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, където заедно с първокласници и третокласници също засадиха цветя. В пъстри цветове грейна и пространството около статуята на солунските първоучители, която бе открита през есента на миналата година.

Директорът на детската градина Диана Димитрова и директорът на училището по изкуства Бисерка Каменова благодариха на Община Видин за съдействието да се засадят цветя, които да разкрасят и освежат дворовете.

Началникът на отдел „Екология“ Светла Ангелова каза, че закупените от Община Видин цветя са 17 000 броя, които се засаждат на площада, в централната градска част, всички зелени зони, включително и в останалите селища. А от тях 2000 броя се предоставят по програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“.
Десетки са получените от граждани, институции, детски градини и училища заявления с искане за засаждане на цветя. Програмата се радва на голяма популярност и се приема с одобрение от хората, допълват още от общината. Целта на програмата е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси, квартали и населените места в Община Видин по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. И към тази кауза да бъдат приобщени както деца и учащи се, така и възрастни, за да бъде реализирана успешно общата идея за подобряване на условията и превръщане на Видин и Общината в привлекателно място за живот, работа и развитие.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder