129 устройства за машинно гласуване в област Видин за предстоящия вот на 11 юли

129 устройства за машинно гласуване в област Видин за предстоящия вот на 11 юли

Координирани са графиците за доставка на изборните книжа и
машините за гласуване в секционните избирателни комисии

Областният управител на Видин Огнян Асенов проведе работна среща по въпроси, свързани с логистиката на специализираните устройства за машинно гласуване в предстоящия вот, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

На срещата присъстваха представители на РИК-Видин, ОД на МВР – Видин, оторизирани лица в договорни отношения със „Сиела Норма“ АД и представители на екипа за организационно-техническа подготовка на изборите в Областна администрация Видин.
В работен формат бяха обсъдени ключови моменти, свързани с транспортирането, съхранението, доставката и обслужването на машините за гласуване. Постигна се договорка за координиране на транспортните схеми на Районната избирателна комисия за раздаването на изборните книжа и материали, и на графиците на „Сиела Норма“ АД за доставката на машините в секционните избирателни комисии.

По време на срещата областният управител апелира логистичните процеси да не се усложняват, а да се търси чрез диалог ефективно работещият вариант, при спазване на компетенциите и отговорностите на всяка една страна, която участва в логистиката.

За област Видин специализираните устройства за машинно гласуване са 129 броя, разпределени в 128 секции. В една от секциите в село Арчар, община Димово ще има две специализирани устройства за машинно гласуване.
Адресите на секциите с машинно гласуване в област Видин са налични на интернет страницата на ЦИК, раздел „Машинно гласуване“
: https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/machine_voting и на интернет страницата на РИК – Видин в раздел „Съобщения“: https://rik05.cik.bg/ns202107/messages
В раздел „Машинно гласуване“ на сайта на ЦИК е достъпен и видеоматериал за гласуване с машина.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder