От ОДМВР-Видин отчитат увеличение на ПТП-ия за второто тримесечие на 2021г. спрямо същия период през миналата

От ОДМВР-Видин отчитат увеличение на ПТП-ия за второто тримесечие на 2021г. спрямо същия период през миналата

Анализ за състоянието на пътнотранспортната обстановка на територията на област Видин бе представен на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

На провелото се вчера /27 юли/ заседание на Областна комисия по безопасност на движение по пътищата (ОКБДП), ръководено от г-н Огнян Асенов, областен управител на област Видин и председател на комисията, бе представен анализ на пътнотранспортната обстановка на територията на областта за второто тримесечие на 2021г. В регулярната среща освен членовете на ОКБДП, чрез видеоконферентна връзка се включиха и представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В хода на заседанието представителите на отговорните институции докладваха за изпълнението на мерките заложени в план – програмата за второто тримесечие на 2021 година, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

По отношение на пътнотранспортния травматизъм се констатира увеличаване на пътно-транспортните произшествия с 14бр., в сравнение за същия период на миналата година, докладваха от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР. Отчита се намаляване на загиналите с трима, но е увеличен броя на тежко ранените лица с 5.

Настъпването на летния сезон, засилване интензивността на трафика и възвръщането на икономическите и социални показатели към нивата от преди възникването на пандемичната обстановка, са тенденциите от направения анализ на констатираните ПТП.

Комисар Петър Петров информира членовете на комисията, че от страна на ОДМВР-Видин ще бъде направено предложение трафикът на тежкотоварните МПС да се раздели на два потока: от гр. Видин към гр.Монтана движението на тежкотоварни МПС да се осъществява само по път I-1(Е79), а от гр.Монтана към гр.Видин само по път II-11.

За второто тримесечие на 2021г. екипите за ПБЗН – Видин са ликвидирали последствията от 6 катастрофи с транспортни средства и са участвали общо 14 пъти в оказване на техническа помощ при различни произшествия на пътното платно.
До 1 минута е времето за реакция на спешните екипи при обслужване на ПТП-та, информираха от Центъра за спешна медицинска помощ.

През отчетния период приоритетно се работи по осигуряването на нормална и безопасна проходимост на републиканските пътища, развити на територията на областта, докладваха от Областно пътно управление Видин. Извършва се по график текущ ремонт по одобрените от АПИ месечни, допълнителни и извънредни мероприятия. За периода са извършени земни работи за 23 218.60 лв., за поддържане и ремонт на пътни настилки 989 661.87лв., за премахване на растителност, оформяне корони на дървета, косене и др. ,средствата са 88 229.68 лв., допълниха от пътната служба.
Представителите на общините информираха, че в изпълнение на заложените мероприятия в годишната план-програма на Областната комисия, са предприети цялостни обходи и огледи на състоянието на общинската и уличната пътна мрежа. В резултат на изготвените доклади са набелязани за изпълнение мерки по привеждане на пътната маркировка в съответствие с нормативните изисквания, почистване на храстовидната растителност в крайпътното пространство, ремонтни дейности по асфалтиране на компрометирани пътни участъци.

На заседанието бяха поставени и дискутирани подадени сигнали от граждани по проблеми, касаещи организация на движението в областния град, както и лошо технико-експлоатационно състояние на участъци от областната пътна инфраструктура.
Беше взето решение за създаване на работна група от представители на ОДМВР-Видин, РДПБЗН-Видин, ОПУ-Видин, ЦСМП-Видин, РЗИ-Видин, Областна администрация Видин, Община Видин и БЧК-Видин за организиране и провеждане на съвместно областно учение за реакция при настъпило ПТП.

Областния управител на област Видин и Председател на ОКБДП благодари на членовете на комисията за сериозното отношение, което имат към БДП. Г-н Асенов подчерта, че проблемите на безопасността на движението по пътищата са важни, тъй като касаят човешкия живот. Областния управител посочи, че от добрата организация на работа на институциите поддържащи пътната инфраструктура и отговарящи за организацията на движението и контрола зависи успешното решаване на проблемите в областта на безопасността на движението по пътищата.


Снимки:Областна администрация-Видин

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder