РЗОК-Видин с важна информация за отпускането на лекарствени продукти с ЕРК

РЗОК-Видин с важна информация за отпускането на лекарствени продукти с ЕРК

От 01.07.2021г. се преустанови заверяването на хартиени рецептурни книжки в Районната здравноосигурителна каса.

От тогава насам в приемната на РЗОК-Видин се поддържа постоянна обратна връзка с общопрактикуващи лекари, аптеки и здравноосигурени пациенти, при които са възникнали трудности в аптеката, където се изпълнява електронната рецепта. Оказано е пълно съдействие от експертите в РЗОК-Видин във всички случаи, когато това е било възможно, информират от здравната каса и допълват, че не са постъпвали сигнали чрез системата за електронно връчване от страна на общопрактикуващи лекари от област Видин за технически проблеми при издаването на нова електронна рецептурна книжка и въвеждането на нова диагноза в електронната рецептурна книжка.

С въвеждането на електронната рецепта и електронната рецептурна книжка отпадна служебното удължаване на сроковете на протоколите за скъпоструващо домашно лечение на хронично болни пациенти. Към този момент заверяването на протокол за лекарство, което се заплаща от НЗОК, се извършва по обичайния ред.
Получаването, напълно безплатно и на момента, на уникален код за достъп до електронното здравноосигурително досие дава възможност да се проследи актуалната регистрация при личен лекар, номера на рецептурната книжка, вкл. промяната от хартиена на електронна рецептурна книжка от 01.07.2021г., както и всички дейности, одобрени за заплащане от НЗОК.
От РЗОК-Видин съобщават, че са получили запитване именно за това как ЗОЛ да провери актуалния номер на рецептурната си книжка, за да го предостави на лекарска комисия, например. Достъпът до електронното здравноосигурително досие дава тази възможност.
Хартиена рецептурна книжка все още се представя от здравноосигурено лице в аптека за електронни рецепти, издадени преди да бъде въведена електронната рецептурна книжка, т.е. преди 01.07.2021г.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder