Топ вести
02.12.2021 - Коледната елха във Видин ще светне на Никулден
02.12.2021 - 197 лечебни заведения ще бъдат подпомогнати с общо 10 млн. лв. заради повишените разходи за кислородолечение
02.12.2021 - Турският министър на финансите подаде оставка
02.12.2021 - Изплащането на пенсиите и добавките за месеца ще бъде в периода между 7 и 20 декември
02.12.2021 - 2 105 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас, 126 в Северозапада
02.12.2021 - Празнични концерти под надслов „Класическа Коледа“
02.12.2021 - Трафикът е интензивен на ГКПП „Дунав мост-Видин“ и на ГКПП „Дунав мост-Русе“ на изход за товарни автомобили
01.12.2021 - Министър Везиева: Прави се опит за връщане на стария непрозрачен модел на управление на ДКК
01.12.2021 - СВЕТОВНАТА БАНКА: Около 10% от новите учители остават трайно в системата
01.12.2021 - ЕКП: Директивата за отговорно бизнес поведение изчезна от плановете на ЕК
От днес влизат в сила нови условия за влизане на български граждани в Кипър

От днес влизат в сила нови условия за влизане на български граждани в Кипър

От днес, поради влизането на България в т.н. „оранжева зона“, условията за влизане на български граждани на територията на Кипър се променят. Задължително е:

– да си направят онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy;
– в рамките на 72 часа преди планираната от тях дата за отпътуване за Кипър да си направят PCR тест за COVID-19 в оторизирана лаборатория;
– в рамките на 24 часа преди планирания полет за Кипър да попълнят и изпратят на кипърските власти наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да отразят личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като приложат копие от документа с негативен PCR тест за COVID-19;
-да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Кипър.
Българските граждани, които имат право на пребиваване в Кипър и разполагат с т.н. „жълт лист“, както и българските граждани, които имат право да влизат в Кипър по силата на Виенската конвенция, могат да си направят PCR тест за собствена сметка при пристигането на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина.
Българските граждани, които са ваксинирани и разполагат със съответния сертификат за ваксиниране, ще бъдат допускани до кипърска територия, без да е необходимо да представят PCR тест за COVID-19 и няма да подлежат на карантина, ако отговарят на следните условия:
– в рамките на 24 часа преди планирания полет за Република Кипър да са попълнили и изпратили на кипърските власти наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който са отразили личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като са приложили копие от съответния сертификат за ваксиниране.

Да са получили отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Кипър.
В случай че са ваксинирани с ваксината на Janssen / Johnson & Johnson Vaccine, която се прилага еднократно, следва да са изминали най-малко 14 дни от датата на полагане на ваксината до датата на пристигане в страната. След пристигането им на територията на Кипър, на тази категория български граждани може да им бъде направен PCR тест за COVID-19 и те са длъжни да спазват съответните действащи здравни протоколи.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder