60 млн. лева ще получат лозарите от Северозапада

60 млн. лева ще получат лозарите от Северозапада

60 милиона лева вече са предвидени в актуализацията на бюджета за подкрепа на стопанствата в лозаро-винарския сектор.

„Това предложение направихме с Ирена Димова след като проведохме среща и разговор с протестиращите производители от Северозапада“, съобщи Росица Кирова – народен представите от ПП ГЕРБ – СДС за област Видин.

„За нас, като народни представители от региона, са приоритет проблемите на хората, които са ни гласували доверие, за да защитаваме интересите им.
Лозарите от Видин, Враца и Монтана потърсиха помощта ни и като депутати от групата на ГЕРБ-СДС внесохме между първо и второ четене, предложение за подкрепа. Причината е тежкото финансово състояние на земеделските производители в лозаро-винарския сектор“, допълни Кирова.

„Нашата страна трябва да се възползва от възможността за подкрепа на стопанствата по Временната рамка на Европейската комисия. Близо 5000 лозари вече втора поредна година трудно реализират продукцията си и то на изключително ниски цени. Лозаро-винарският сектор е един от най-малко подкрепяните сектори в земеделието, а разходите за декар с всяка година се увеличават. Ако не получат подкрепа, част от производителите няма да издържат и ще преустановят дейност, смята народния п6редставител за Видин.

Снимка: фейсбук/Росица Кирова

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder