Започва Седмица на пожарната безопасност в област Видин

Започва Седмица на пожарната безопасност в област Видин

На 14 септември българските пожарникари честват своя професионален празник. Тази година дните от 13 до 19 септември са определени за “Седмица на пожарната безопасност”, която ще протече със серия инициативи в цялата страна.

Днес в навечерието на професионалния празник на огнеборците от ръководството на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин бе даден брифинг за журналисти. В него взеха участие директорът на РДПБЗН-Видин комисар Стилиян Пешев, гл. инсп. Пано Панов началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ и гл. инсп. Георги Георгиев началник на сектор „Превантилна и контролна дейност“.

По време на брифинга бяха представени планираните инициативи през настоящата седмица и отчет анализ за дейността през 2021 година.

В програмата са включени различни инициативи. Поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг мл. лейт. Огнян Борисов. Ден на отворените врати, провеждане на срещи-беседи с ветерани от структурите за пожарна безопасност и защита на населението и членове на семействата на служители в сградата на трите служби във Видин, Белоградчик и Кула. Тържествено награждаване на служители от РД ПБЗН – Видин по повод 14 септември. Демонстрация на новата противопожарна техника в РС ПБЗН. Среща с членовете на доброволното формирование.
Организирани приемни за граждани и открити телефони линии за контакти в РД ПБЗН – Видин – 094/600064; РС ПБЗН – Видин – 094/600016; РС ПБЗН – Белоградчик – 0936/53164; в РС ПБЗН – Кула – 0938/33111.
Провеждане на конкурс за детска рисунка на тема „Да опазим гората от пожар“.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder