Топ вести
17.08.2022 - Временно движението по път II-81 София – Монтана в района на билото на Петрохан се осъществява с повишено внимание
17.08.2022 - Броени дни до промо събитието Дунав Ултра 2022
17.08.2022 - В началото на октомври НАП спира достъпа до стария портал за електронни услуги
17.08.2022 - Проведе се работна среща свързана с интензивния трафик в посока ГКПП Дунав мост -2 в Областна администрация – Видин
17.08.2022 - От 18 август продължителността на изолацията се намалява на 7 дни, а на карантината на 5 дни
17.08.2022 - Недекларирани 210 000 евро откриха при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Дунав мост – Русе
17.08.2022 - Жена пострада, докато пресича на пешеходна пътека във Видин
17.08.2022 - 19-годишен видинчанин предизвика катастрофа на бул. „Панония“
16.08.2022 - Разкриха извършител на взломна кражба в село Сумер
16.08.2022 -  Шишман Чаушев е назначен за заместник областен управител на Област Видин
Детските градини и училищата в Община Видин са готови за новата учебна година

Детските градини и училищата в Община Видин са готови за новата учебна година

Осемте детски градини на територията на Общината и техните филиали очакват своите възпитаници на 15 септември. Материалната база на детските заведения е в много добро състояние, информират от Община Видин.

Образователно-възпитателният процес е осигурен с необходимия брой педагогически специалисти и непедагогически персонал за нормалното започване на учебната 2021/2022 година. Има готовност за спазване на противоепидемичните мерки съгласно насоките на Министерството на образованието и науката. Достъпът на външни лица ще е ограничен, създадена е организация, така че сутрин да не се допуска струпване на родители.
Нормално ще започне учебният процес и във всички училища на територията на Общината. Директорите са предприели нужните мерки за гарантиране здравето на учениците и персонала, в съответствие с указанията в условията на епидемичната обстановка. Във всички образователни институции са доставени безплатните учебници и учебни помагала за децата на задължителна предучилищна подготовка и за учениците от 1 до 7 клас.
Създадена е организация във връзка с транспорта на пътуващите ученици и деца от населени места извън Видин.

Припомняме, че от учебната 2021/2022 година с решение на Общински съвет – Видин е въведено задължително обучение и на 4-годишните деца.
В момента по Национална програма на Министерството на образованието и науката се изпълнява проект „Пристрояване сградата на ОУ „Иван Вазов“, с който Община Видин успешно кандидатства през 2020 година. Строително-монтажните дейности се изпълняват в график. Предприети са всички необходими мерки с оглед безопасността на учениците и нормалното протичане на учебния процес.
В навечерието на 15 септември бе освежена маркировката на пешеходните пътеки в районите на всички учебни и детски заведения в Общината. Дейностите бяха извършени от строителната група към Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“.


Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder