Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Детските градини и училищата в Община Видин са готови за новата учебна година

Детските градини и училищата в Община Видин са готови за новата учебна година

Осемте детски градини на територията на Общината и техните филиали очакват своите възпитаници на 15 септември. Материалната база на детските заведения е в много добро състояние, информират от Община Видин.

Образователно-възпитателният процес е осигурен с необходимия брой педагогически специалисти и непедагогически персонал за нормалното започване на учебната 2021/2022 година. Има готовност за спазване на противоепидемичните мерки съгласно насоките на Министерството на образованието и науката. Достъпът на външни лица ще е ограничен, създадена е организация, така че сутрин да не се допуска струпване на родители.
Нормално ще започне учебният процес и във всички училища на територията на Общината. Директорите са предприели нужните мерки за гарантиране здравето на учениците и персонала, в съответствие с указанията в условията на епидемичната обстановка. Във всички образователни институции са доставени безплатните учебници и учебни помагала за децата на задължителна предучилищна подготовка и за учениците от 1 до 7 клас.
Създадена е организация във връзка с транспорта на пътуващите ученици и деца от населени места извън Видин.

Припомняме, че от учебната 2021/2022 година с решение на Общински съвет – Видин е въведено задължително обучение и на 4-годишните деца.
В момента по Национална програма на Министерството на образованието и науката се изпълнява проект „Пристрояване сградата на ОУ „Иван Вазов“, с който Община Видин успешно кандидатства през 2020 година. Строително-монтажните дейности се изпълняват в график. Предприети са всички необходими мерки с оглед безопасността на учениците и нормалното протичане на учебния процес.
В навечерието на 15 септември бе освежена маркировката на пешеходните пътеки в районите на всички учебни и детски заведения в Общината. Дейностите бяха извършени от строителната група към Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“.


Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder